— Tárt karokkal várják a nőket a start up-ok világában —

...by Snittman Pictures

"A nők nagyon jók networkingben és kapcsolatépítésben, és onnantól kezdve, hogy ezt elhisszük magunkról, már nagyon jó eredményeket tudunk elérni" - mondja Sohajda Júlia kockázati tőkebefektető, aki maga is arra buzdítja a nőket, hogy merjenek vállalkozni, hiszen ők a start up világban is tárt karokkal várják a női vezetőket.

A lehetőség és a szerencse összeáll a kemény munkával, kell az, hogy mind több fórumon edukáljuk és buzdítsuk a nőket arra, hogy merjenek vállalkozni. "Mi kifejezetten keressük a női befektetőket és start uppereket, mert az valljuk, hogy fontos a diverzitás mindkét oldalon" - meséli Júlia a #nofilter - Nők, filter nélkül Köböl Anitával legújabb adásában. 

Nagyon fontos, hogy a nőket inspiráljuk és megadjuk számukra a lehetőséget, amiben aztán képesek megvalósítani a víziójukat. Továbbá - és ezt Júlia is nyomatékosítja a beszélgetésben -, azt is fontos hangsúlyozni, hogy egy nő számára az anyasággal nem szűnik meg a világ, sőt! A gyakorlat is azt bizonyítja, hogy a kisgyermekes nők másképpen priorizálják a feladatokat, képesek hatékonyabban menedzselni az ügyeket és allokálni a feladatokat, amely tudást aztán ügyesen beépítik egy cég vezetésébe is.

Hogyan kell jól érvelni, hogy valaki eljusson egy ötlettől a vállalkozásig?

Honnan lesz pénz egy cég elindításához?

Mik azok a női szuperképességek, amikkel rendelkezni kell egy start up működtetéséhez?

 Mindenre választ kapunk Sohajda Júliától, a Vespucci Partners kockázai tőkebefektetőjétől.


Gépváz: 

2X Panasonic Lumix GH5
 Panasonic Lumix GH4

Objektívek:

CANON 50 mm - f1.4

Sigma 18-35 mm - f1.8

Egyéb eszközök:

Metabones Speedbooster


Én is Ilyen műsort szeretnék!